Sacred Dance

Sacred Dance

Ben je op zoek naar verbinding, speelsheid of zingeving? Dit alles vindt je gecombineerd in Sacred Dance, ook wel “meditatie in beweging” genoemd. We dansen allen dezelfde passen in de kring, wat een gevoel van eenheid geeft. En soms is er ook een vrije dans.  Deze dansvorm verbindt lichaam,  geest en ziel en dat maakt het helend.  

We voelen ons verbonden met onszelf, elkaar en met de Bron, God, het Licht of welke naam hier voor jou bij past. Het is  ook een oefening in mindfulness.  De dans nodigt uit om volledig in het hier en nu te zijn want ondanks dat het meestal eenvoudige passen zijn, ontstaat er snel een variatie als gedachten afdwalen. En die variatie mag er natuurlijk ook zijn. Harmonie en plezier staan voorop.

In Sacred Dance  gebruiken we prachtige melodieën uit alle streken van de wereld. Vaak rustige muziek met meditatieve passen of uitbundige, vrolijke ritmes waarbij gezongen mag worden. Soms een originele folkloredans uit de Balkanlanden of een mantradans.  Van minder denken naar meer voelen en genieten, dat is voor mij de kern van deze dansvorm. Sacred Dance bevat symboliek uit de natuur en uit allerlei religies en culturen. Het is universeel en opent je hart.

Wanneer:  
Op vrijdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur

Data 2023:

22 september, 6 en 20 oktober, 3 en 17 november, 1 en 15 december

Meer info :  
www.sacreddance-celebrations.nl 
of via  sacreddance-celebrations@outlook.com