Restorative Yoga (1)

Restorative Yoga

Docent: Diana van der Gaast

Bij Restorative Yoga worden verschillende zittende en liggende yogahoudingen lang aangehouden (ongeveer 10 min.). Het lichaam wordt tijdens deze houdingen ondersteund door dekens en kussens. En op die manier uitgenodigd om zachter te worden, spanningen los te laten en diep te rusten in de houdingen. Dit heeft een gunstige uitwerking op het zenuwstelsel, waardoor we beter kunnen ontspannen, het lichaam en de geest komen tot rust. Deze vorm van yoga geeft je werkelijk de mogelijkheid een pauze te nemen van het ‘altijd bezig zijn’, van het ‘doen’, van het
‘streven naar’. In zo’n moment van diepe rust heeft je lichaam (het hele systeem van lichaam, geest, ziel), de mogelijkheid zich te herstellen.

Te herstellen van: de dagelijkse vormen van stress, burn-out, blessures/ziekte, stress gerelateerde klachten en (over)vermoeidheid.
Deze zeer zachte vorm van yoga is geschikt voor iedereen die opzoek is naar rust, verzachting, ontspanning en wanneer je misschien (tijdelijk) niet mee kan doen aan de wat krachtigere oefeningen van een ‘gewone’ Hatha yoga les.

Wanneer:
Vanaf 14 september 2021:
Dinsdag 10.30 – 12.00 uur

www.yogaflow.nl